REJSETIPS JAPAN

 

Japan er et dyrt land at rejse i. Heldigvis er vi jo vant til høje priser fra Danmark, så det kan godt lade sig gøre at rejse i Japan - hvis man tænker sig om.

Overnatning

Hvis man vil overnatte billigt i Tokyo, skal man reservere hjemmefra - specielt hvis man skal bo i Tokyo i løbet af weekenden. Det billigste overnatningssted i hele Tokyo er New Koyo. Værelserne er små, der er fælles bad og toilet, og der er mange om at dele. Til gengæld kan man bo for kun kr. 260 pr. nat for et dobbeltværelse - og det er virkeligt billigt i Japan.

Kennet står ude på gangen og tager billedet af vores dobbeltværelse på New Koyo. Værelset var 2m x 2,5m, og der var kun lige plads til en dobbeltmadras på gulvet. Vores rygsække var stablet foran døren, og vores tøj, toilettasker mv. hang på bøjler langs loftet.

I Kyoto er der flere billige overnatningssteder. Vi valgte Toji-An Guesthouse. Beliggenheden var god, og der var gratis morgenmad (toastbrød) samt te og kaffe hele dagen. Værelserne var ok. Et dobbeltværelse med køjeseng kostede kr. 250  pr. nat. Madrasserne er meget tynde. Det er som at sove direkte på gulvet at ligge i den nederste køje, og i den øverste kunne man mærke metalrammen. En sovepose som underlag gør underværker.  Selve hotellet var rodet og ikke så lækkert, og rådede ikke over varmt vand. Bad skal derfor tages i det japanske bad lige rundt om hjørnet, hvilket er en stor oplevelse. Alligevel et ok budget-tilbud, da der var en hyggelig atmosfære og mange andre backpackere på stedet.

I Nara findes mange Ryokans (traditionelle japanske gæstehuse), og de er væsentlig billigere end dem i Tokyo. Så hvis man vil give sig selv en luksus, skal man overnatte i Ryokan. En nat i "luksus" på Ryokan Matsumae kostede os ca. 600 kr.  Der var privat toilet, og japansk bad på 1. sal. Badet var bag lukket dør, og blev lukket af, således at hvert par fik sit eget bad.  Der var slippers og morgenkåber. Man sov på tykke madrasser på gulvet, og de traditionelle lave borde og puder på gulvet fik man også med i købet. Et absolut most efter en uge på vandrehjem i storbyerne.

Vore værelse

I alle de større byer kan turistinformationerne hjælpe med at skaffe overnatning - også i andre byer. De har også et fotoalbum med billeder fra de forskellige Ryokans, så man kan se, inden man bestiller. Man betaler til bureauet, og får en kvittering med til Ryokanen på, at alt er betalt. Det er nemt og let, da de mindre Ryokans ikke nødvendigvis har engelsktalende personale.

Andet

Man tænker altid på Japan som et højtudviklet og internationalt land. Derfor kan det komme som en stor overraskelse, at en del japanere ikke taler engelsk overhovedet. Det gælder også for de unge. Vær derfor forberedt på at bruge en del tegn- og kropssprog. På busstationen og i Disneyland oplevede vi, at billetsælgere og servitricer ikke kunne engelsk overhovedet.
I såvel Tokyo som Kyoto er der gratis internet-cafeer. I Tokyo ligger den i forbindelse med "Tokyo International Forum" og i Kyoto lige bagved hovedpostkontoret (spørg i turistbureauet).
Trænger man til et billigt  og velkendt måltid mad i Tokyo er Farmgrill stedet at gå. Her får man en buffet med alt-du-kan-spise til omkring 100 kr. indtil kl. 16, og 150 kr. herefter.  Kvaliteten er god, og der er meget at vælge imellem, incl. desserter og is. 
Turistinformationen i Nara kan give dig ideer til mindst 1 uges ophold. De er virkelig engagerede og kan hjælpe med alt. Desuden findes i byen 2 muligheder for at blive vist rundt med guide - gratis. Vi brugte studenterforeningen. Man møder op på deres kontor (aftal gerne tid dagen i forvejen), og får selskab af en studerende, som kommer fra Nara. Han eller hun viser dig rundt i byen og fortæller om seværdighederne og svarer på spørgsmål om Japan og japanerne. "Modydelsen" er, at den studerende får trænet sit engelsk. Man betaler for guidens entrebilletter, men da de har studiekort/guidekort betyder det ofte, at der ingen entre er. Det er virkelig en god ide, og alle bør tage sådan en dag. 
 

 

 

 

 

 

Når man tager undergrundsbanen i Tokyo kan det være lidt svært at finde ud af, hvor meget man skal betale. Derfor er det nemmeste ofte, at købe den billigste billet (ca. 210-240 Yen). Når man kommer frem til bestemmelsessteder går man mod udgangen og putter sin billet i automaten der lukker dig ud. Hvis du ikke har betalt nok, får du din billet igen. Herefter går du over til en automat ved siden af, hvor du stikker dit kort ind. Her får du så at vide, hvor meget du mangler at betale. Det er i øvrigt en af de eneste automater der har engelsk skrift. Betal, og gå til udgangen igen. Nemt og smertefrit, og du slipper for at betale for meget. Der er i øvrigt ikke kun turister der benytter sig af denne fremgangsmåde.

Hvis du forventer at skulle tage mere end 3-4 ture om dagen, så kan det betale sig at købe en dagsbillet. Hver dog opmærksom på, at der findes 3 transportselskaber i Tokyo og at kortene som udgangspunkt ikke kan bruges på tværs af selskaberne.

 

Japan Billeder fra Japan Rejseoversigten Forsiden
Klik her Klik her Klik her Klik her

 

Spørgsmål, kommentarer eller flere rejsetips til dette land?? Skriv til os

rejser@pernille-kennet.dk