Marokko 2001

 

Pernille blev 30 år i april, og det skulle fejres - eller nok nærmere ikke fejres - hvorfor vi tog med Startour en uge til Marokko.

Det er ikke så ringe endda med en charterferie ind imellem. Ren afslapning, ingen opvask, spise på restauranter og en guide, som ordner transport og overnatning. Dejligt !

Agadir

Vi boede i Agadir på hotel Anezi, et almindeligt 3/4 stjernet familiehotel. Hotellet var lidt slidt, men servicen, haven, poolen, beliggenheden og morgenmaden var bestemt i top.

Hotel Anezi

Ud over stranden har Agadir ikke så meget at byde på. På den anden side var det jo også pga. stranden og solen, at vi var kommet. For også at se lidt anden end solen havde vi bestemt os for at tage med på en to-dags tur til Marrakech og Essaouira.

Undervejs så vi flere spændende ting:

Jardin Majorelle, en smuk park lige uden for Marrakech, blev anlagt af den franske maler Jacques Majorelle, som levede i Marokko i mange år. Der er også et lille museum, som har udstillet nogle af hans malerier.

Jardin-haven

 

Tafraoute en lille by i 1100 meters højde, som skiller sig ud ved at have en sært rosa skær. 

Tiznit kaldes sølvbyen, fordi den er kendt for sine sølvsmykker. Der er mange værksteder, hvor man kan se smykkerne blive lavet og så kan man selvfølgelig købe varerne. 

Det virkede som om det altid blæser i Essaouira. Byen har da også mange surfere som turister. Byens speciale er arbejde udført i thuyatræ - fx. spænder og billedrammer. 
Omkring byens torv ligger mange hyggelige caféer.  

Marrakech

På pladsen Djemaa el-Fna (de dødes plads) er der altid liv. Navnet kommer fra dengang, hvor pladsen blev brugt til at henrette kriminelle. I dag er pladsen en handelsplads med frugt, grønt, elektronik, legetøj, ja alt hvad hjertet kan begære.
Hen på aftenen kommer slangetæmmere, healerne, musikerne og andre kunstnere, der gerne vil tjene penge på turisterne.

 

Pernille får hennatatovering på Djemaa el-Fna

Soukhen er en hel naturlig del af livet i Marrakech. Den er helt sikkert værd at besøge. Der er mange små sjove butikker, og du skal selvfølgelig prutte om prisen. Du bliver sikkert snydt, men bare du selv synes, at prisen er fair - så er det vel ok.

Saadier-gravene

Gravstederne for Saadi-dynastiet er fra 1500 tallet, og blev fundet i 1917 af den franske general Lyautey. Mausoleerne er særdeles godt bevarede og interessante at bruge tid på. 

Gravene

Vi besøgte en lille by, hvor en af indbyggerne med økonomisk støtte fra staten og fra besøgende, var i gang med at restaurere byen. Vi fik te på traditionel vis inden vi kørte videre.

 

Der laves te til gæsterne

Det havde helt sikkert været to spændende dage, og så var det tid til endnu et par dages afslapning i Agadir, inden vi inden drog mod Danmark og en kold april måned. 

 

Flere billeder fra Marokko Rejsetips for Marokko Rejseoversigten Forsiden
Klik her Klik her Klik her Klik her

 

Spørgsmål eller kommentarer ?? Skriv til os

rejser@pernille-kennet.dk