Brasilien 2001

hvem vil ikke gerne spise pizza med udsigt ud over Copacabana ??

 

 

Antal indbyggere:  176.029.560 (estimeret juli 2002.)

Areal:  8.511.965 km2

Hovedstad: Brasilia 

Købekraft pr. indbygger: 7.400 USD

 

Rio de Janerio

Vi landede en sen aftentime, og var lykkelige for, at vi havde booket hotel hjemmefra. Rio er en virkelig stor by, og det var ikke lige tidspunktet at gå fra dør til dør for at finde et ledigt værelse. 

Vi havde bestilt et værelse på et hotel, som lå i "2. række"  i forhold til Copacabana. I forhold til øvrige hotelpriser var det et fund til pengene (vi kan desværre ikke huske, hvad det hed !!).
Værelserne var slidte men ellers helt ok, og morgenmadsbuffeten, der var inkluderet i prisen, kunne man heller ikke klage over. Beliggenheden var helt perfekt - så tæt på stranden. I øvrigt siger de lokale, at jo længere syd på man kommer, jo bedre.

Livet i Rio drejer sig om stranden. Her tilbringer carioca'erne 90% af deres fritid. Man mødes, man spiser, man spiller spil, man leger, man dyrker sport, man diskuterer, ja alt gøres på stranden. Naturligvis nyder man også solen og bader i det fantastiske vand. 

Copacabana strand

Vi besøgte Rio i juli - midt om vinteren. Alligevel var det muligt at gå til stranden, og de to af dagene var det decideret rigtigt varmt. 

Vores primære grund til at stoppe i Rio på vej hjem fra Chile og Bolivia var for at få lidt sol og varme. Alligevel så vi dag også et par seværdigheder de 3 dage vi var i Rio. 

Corcovado 

Rios centrale udsigtspunkt er Corcovado i Rio. Dette er navnet på en af de højeste toppe i Tijuca-bjergkæden, der deler Rio i en nordlig og en sydlig del. 

Kristus står i 710 m. højde. Statuen er udført af billedhuggeren Paul Landowski, og er 30 m. høj og vejer 1145 tons. 

 

Kritus-figuren

Turen til Corcovado går gennem tæt tropeskov og det kan stærkt anbefales at tage den lille bjergbane herop. 

Stedet har sin egen hjemmeside, som kan besøges ved at klikke HER.

Med bjergbanen til toppen

 

Sukkertoppen (Pao de Acucar)

Er 395 høj, og giver ligesom Corcovado en flot udsigt over Rio. Herfra ser man ind mod byen, og kan se, hvor mange bjerge Rio har. 

Hippiemarked

Fra 100 små boder sælges alle typer håndarbejde: tasker, smykker, batiktøj og læder. Der er masser af se på. 

Zoologisk Have

Vi besøgte den ikke selv, men en attraktion skulle det være, at denne zoo også har mennesker i bur. . I havens fjerneste hjørne ligger lige over for et fængsel, og her kan man nogen gange se fangerne på gårdtur. Haven har mange fugle og slanger samt et par næsehorn, men er ellers ikke noget specielt. 

Strandene

Der er mange strande i Rio. Den kendteste er nok Copacabana, men de fleste har nok også hørt om Ipanema.

Vandet er dejligt varmt, og strandene rimelig rene. Der er mange gæster, men når en by råder over mere end 10 store strande er der plads til alle. Vær opmærksom på, at ved både Copacabana og Ipanema er bølgerne store og strømmen stærk. 

Der er mange muligheder for at få stillet sulten og tørsten på stranden. På selve stranden er mange cafeer, hvor der sælges sodavand og de meget populære kokosnødder med sugerør. 

Alle de unge og smarte sad og sippede kokosnød på stranden, og det skulle vi selvfølgelig også.

Kokosnød var en skuffelse. Faktisk kunne vi ikke lide det - men det var smart

På den anden side af vejen ligger hotellerne med udsigt ud over stranden sammen med et utal af restauranter, blandt andet mange pizzariaer. Vi spiste en aften på en af disse restauranter med udsigt ud over vandet. Gode pizzaer, god salat samt øl og sodavand til omkring 110 kr. Det kan vidst ikke gøres billigere. 

Man kan bruge mange timer på at gå langs strandpromenaden og kigge på de flotte hoteller, restauranter og butikker. Det er i særdeleshed flot om aftenen. 

Copacabana by night

 

Kriminalitet

Der er meget kriminalitet i Rio, hvilket er indlysende. Der er så mange fattige mennesker i Rio samtidig med, at byen fyldt med rige turister (og indfødte for den sags skyld). Der sker mange tyverier og man hører også om overfald. Vi oplevede kun en gang at blive "omringet" af en flok unge/store børn, der "snakkede" med os, mens vi holdt godt om penge, pas og kamera. Efter et par minutter kom en patruljerende betjent, og så forsvandt de. Der er hele tiden politi langs standen, og så længe man holder sig her, eller andre steder hvor der er mange turister, følte vi os ikke truet på nogen måde.

 Læs mere om Rio HER.

Sidste kommentar:

Vi fik ikke set så meget af Brasilien - vi var trods alt kun 3 dage i Rio. Derfor bliver vi nødt til at komme igen en anden gang. 

 

Flere billeder fra Brasilien Rejsetips for Brasilien Rejseoversigten Forsiden
Klik her Klik her Klik her Klik her

 

 

Spørgsmål eller kommentarer ?? Skriv til os

rejser@pernille-kennet.dk